Volledig scherm
© -

Steeds minder Edenaren wonen op een recreatiepark

EDE  Steeds minder Edenaren schrijven zich in bij de gemeente met een woonadres op een recreatiepark. Dat blijkt uit een evaluatie van het project Vitale Vakantieparken. 

Een groot onderdeel van dat project is de strijd tegen illegale bewoning op vakantieparken. In principe is dat illegaal, tenzij de gemeente een gedoogbeschikking heet afgegeven. Gek genoeg kun je je bij de gemeente wel inschrijven als je op een vakantiepark woont. 

Strijd

Mede omdat Ede actief de strijdt aangaat tegen permanente bewoning op de camping, gebeurt dat steeds minder.  Per 31 december 2017 stonden er 734 personen ingeschreven die wonen op een vakantiepark of camping.  Dat zijn er 389 minder dan de 1.123 die op 1 januari 2015 nog een adres hadden opgegeven op het vakantiepark.  

Ede wil in 2021 dat er nog slechts 100 tot 200 mensen ingeschreven staat op een vakantiepark. Dit zijn dan mensen aan wie de gemeente een ontheffing heeft verleend, óf inwoners tegen wie een zaak loopt van de gemeente.  Overigens is er ook nog aantal mensen dat wél illegaal op de camping woont en zich niet registreert. 

Creatief

Met handhaven is de gemeente Ede de afgelopen jaren zeer actief geweest op de vakantieparken. Van de 31 campings, huisjesparken en chaletparken die Ede kent zijn er maar 10 waar de gemeente niet actief is geweest met handhaving. In totaal heeft de gemeente 675 zaken tegen bewoners opgestart.  In de ruime meerderheid van deze gevallen, 392, slaagde de gemeente er in de illegale bewoning te stoppen.  Een flink deel van de zaken loopt nog altijd. 58 zaken zijn beëindigd omdat er toch niet illegaal werd gewoond. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei