Volledig scherm
Carola Schouten (CU) na afloop van een gesprek met formateur Mark Rutte. © ANP

Steun in Kamer voor World Food Center in Ede

EDE/DEN HAAG - Een meerderheid in de Tweede Kamer steunt de komst van het World Food Center in Ede. CDA'er Jaco Geurts heeft namens de vier coalitiepartijen een motie ingediend met als doel van het World Food Center een succes te maken. 

Het World Food Center moet in Ede een publiekstrekker van jewelste worden, met jaarlijks honderdduizenden bezoekers. Ze moeten daarin alles rondom voeding kunnen zien en ervaren. De provincie Gelderland heeft er al 15 miljoen euro voor opzijgelegd, de gemeente Ede 5 miljoen. 

Innovatie tonen

Geurts denkt dat Nederland het aan zijn stand verplicht is om zichzelf als innovatieve landbouwnatie te tonen. Dat zou in het WFC moeten gebeuren.  Ook VVD-Kamerlid Helma Lodders zei veel heil te zien in het plan. Voor haar is het vooral een middel om de Nederlandse kennis, expertise en innovaties te 'vermarkten'. 

Ook Minister Schouten van Landbouw liet zich positief uit over het Edese plan, maar vond het te vroeg voor financiële toezeggingen. Ze heeft wel geld voor dit soort plannen beschikbaar; in de komende vier jaar heeft ze 950 miljoen voor steun aan regionale plannen. Ze wees er deze week in een Kamerdebat wel op dat het ministerie van Landbouw al betrokken is bij de planvorming. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei