Störrig Festival in Ede valt in de smaak

Het Störrig festival dat de afgelopen drie dagen werd gehouden in Ede krijgt een vervolg. 'De culinaire ode aan de wilde Veluwe', zoals de organisatoren het evenement doopten, staat volgend jaar opnieuw  op de kalender. 

,,De data hebben we nog niet bepaald, maar dat we hier terugkomen, is zeker", vertelt Mirjam Veenman (45) enthousiast. De Haagse stond samen met Christian Weij uit Ede aan de wieg van het culinaire festival waar zaterdag acht chef koks voor de ogen van de bezoekers hun wildgerechten op grote vuren bereidden. Met een brede glimlach bekeek Weij het festivalterrein dat zaterdagmiddag helemaal volliep met bezoekers. 

Passend slot

,,Vier maanden geleden werden we door de gemeente gevraagd om een passend slot te verzinnen van de Food en Veluwe maand. Kijk nu wat er staat. Een totaal nieuw concept en het slaat aan."

Het Störrig Festival (Veluws dialect voor ruw, ruig en vasthoudend) was vrijdag in het centrum van Ede afgetrapt door de acht chefs die samen met wildspecialisten workshops gaven in het oude pand van Van de Weerd dat tot kookstudio was omgebouwd. 

Hot tub

Volledig scherm
© DG

Zaterdag verplaatste het hele circus zich naar de stormbaan van de voormalige Mauritskazerne, waar bezoekers niet alleen konden proeven van alles wat de Veluwe te bieden heeft, maar ook tot rust konden komen in de sauna om daarna midden in het bos een plekje te vinden in de hot tub.

Zondag werd het Störrig festival afgesloten met een wandeling over het terrein van de Mauritskazerne. Onder leiding van boswachters en wildplukkers verzamelden de deelnemers hun 'eigen lunch' die daarna op open vuren werd bereid. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei