Street Art Festival geeft Ede-Centrum een ghostbuster

videoEDE - Een olifant, bloemen, een ghostbuster. Het centrum van Ede is een hoop kleuren rijker. Nadat eerder de tunnels van de Bospoort en de Keesomstraat compleet zijn gepimpt door graffitikunstenaars, is het dit weekend de beurt aan het centrum. 

Poppodium Astrant houdt het Street Art Festival, waarbij tientallen kunstenaars hun talenten kunnen laten zien.

Op het pand van Astrant zelf, aan het Kuiperplein, maar ook op de houten schuttingen op het Museumplein en de spoormuur bij de Kwantum verschenen schetsen die vervolgens kleurrijk ingevuld werden. 

Voor de materialen werd gezorgd dankzij de gemeente Ede en diverse doe-het-zelfbedrijven. 

Het evenement is ook zondag nog te bekijken, van 11.00 tot 16.00 uur. 

Volledig scherm
Street Art Festival Ede, Museumplein © Margreet Terpstra/DG
Volledig scherm
Street Art Festival Ede, het pand van Astrant aan het Kuiperplein © Margreet Terpstra/DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Een 'moetje' werd een relatie van twintig jaar
  BLOG

  Een 'moetje' werd een relatie van twintig jaar

  Eind dit jaar vier ik een klein jubileum. Dan woon ik twintig jaar in Veenendaal. Maar goed dat mijn twintig jaar jongere ik dat nog niet wist bij de verhuizing. Dan was-ie nooit gegaan. Hij had eigenlijk 21 jaar geleden al in Veenendaal neer moeten strijken. Laat ik maar zeggen dat wonen en leven in dat dorp niet in de categorie te bereiken levensdoelen was opgenomen. Destijds moest je echter wonen in de plaats waar je werkte. Een aanbod dat je niet kon weigeren.
 2. Tanja uit Rhenen: 'En dan hoor je, mama, ik blijf'
  VALLEIVOLK

  Tanja uit Rhenen: 'En dan hoor je, mama, ik blijf'

  De Rhenense Tanja Freeke loopt met haar twee zoontjes te winkelen in de Rhenense binnenstad. Ze raakt de laatste tijd meer dan eens ontroerd door haar zoontjes: ,,Dan komt mijn zoon Daniël van 3 jaar als ik hem even roep naar mij toe rennen en dan zegt hij heel lief: mama, ik blijf bij je hoor. Geweldig, hoe lang zal hij dat nog blijven zeggen haha.'' Maar Tanja Freeke geniet net zoveel van haar 3 maanden jonge zoontje Jonathan: ,,Hij kijkt met zijn grote ogen zo heerlijk onbevangen de wereld in. Zo positief en nieuwsgierig, ja daar word ik echt door ontroerd. Ik weet heel goed dat ik van deze tijd echt moet genieten, ik beschouw het als een groot feest om te zien hoe het met de jongetjes gaat.’’

De Vallei