Mijke Sweers en Gerben Plantinga bij hun studentenhuis in de Roghorst in Wageningen
Volledig scherm
Mijke Sweers en Gerben Plantinga bij hun studentenhuis in de Roghorst in Wageningen © Herman Stöver

Student en Wageninger doen weinig met elkaar

WAGENINGEN - Het is tegenwoordig een stukje makkelijker om je auto kwijt te raken in Wageningse woonwijken. Maar fietsen zie je overal. De verklaring is simpel: er wonen steeds meer studenten in reguliere woonwijken. 

2 reacties

  • Anonymous

    5 jaar geleden
    Vergeet niet dat 1 op de 4 Wageningers -want dat zijn het. Inwoners van Wageningen-  student is. Dat Wageningers niet met studenten kunnen omgaan is opzich logisch. Studenten hebben een heel ander leefritme, interesses etc. En over het algemeen zijn ze hier niet langer dan 4 jaar. Das moeilijker een band opbouwen dan iemand die al 30 jaar in Wageningen woont.
  • Defeatless

    5 jaar geleden
    Het grote probleem is dat er geen betaalbare woningen meer zijn voor de niet studerende Wageninger. Als er ergens een woning vrij komt, dan koopt een rijke pappa deze op, om vervolgens zoon of dochterlief de woning te laten uitleven. Daarnaast heeft 'de Wageninger' nog nooit met studenten om kunnen gaan. Waardoor de sociale cohesie van een wijk er erg op achteruit gaat. Dat is voornamelijk het probleem, overlast en dergelijke is er niet echt.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei