Volledig scherm
De verwarde man werd bij een sloot in Wageningen aangehouden. © Wilfrey van der Linden

Student gestoken in oog op campus Wageningen, verwarde man opgepakt

updateWAGENINGEN - Bij een geweldincident op de campus van de Wageningen Universiteit zijn donderdag rond 10.50 uur twee gewonden gevallen. Een van hen is in het oog gestoken en naar het ziekenhuis in Ede gebracht. Een man die verward gedrag vertoonde, is aangehouden.

De man werd opgepakt in een sloot op 500 meter van de universiteit langs de Droevendaalsesteeg, meldt de politie. Een ooggetuige verklaart dat twee agenten de man met getrokken pistolen onder schot hielden totdat andere collega's arriveerden. Volgens een medewerker van de universiteit is de verdachte een Spaanstalige student. De Wageningse politiechef Hajo Bersee zegt dat hij ernstig verward is.

Volgens ambulancepersoneel heeft de steek in het oog bij een van de slachtoffers geen blindheid tot gevolg, zoals eerder gemeld naar aanleiding van een verklaring van de universiteitsmedewerker. Dat zegt politiechef Bersee. Het andere slachtoffer werd geslagen en is ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

'Harde klap tegen hoofd'

De tekst gaat onder de foto verder

Volledig scherm
Het geweldincident vond plaats voor de universiteitswinkel bij het Forum-gebouw. © Herman Stöver

Resource, een nieuwswebsite voor studenten en medewerkers van de Wageningen Universiteit, laat weten dat de persoon die werd geslagen een redacteur van het universiteitsmedium is. Hij stond op het punt naar buiten te gaan toen hij twee jongens, die volgens hem bekenden van elkaar waren, zag 'duwen en stoeien'. ,,Op een gegeven moment had de ene de andere in een wurggreep en zag ik de ene jongen benauwd kijken. Toen ben ik tussenbeide gesprongen en kreeg ik een harde klap tegen mijn hoofd’’, zegt hij tegen Resource. 

In diezelfde worsteling zou ook gestoken zijn. Met wat voor voorwerp gestoken is, is niet bekend. Wel is het voorwerp gevonden en wordt het onderzocht. De worsteling vond plaats voor de universiteitswinkel. Ongeveer 100 mensen waren getuige.

Verschrikkelijk

Woordvoerder van de Raad van Bestuur Simon Vink spreekt van een verschrikkelijk incident. Volgens hem is het Forum-gebouw waar het incident plaatsvond niet afgesloten, behalve op de plekken waar onderzoek wordt gedaan. Het onderwijs gaat ook gewoon door.

De Wageningen Universiteit heeft inmiddels een speciaal telefoonnummer opengesteld voor bezorgde ouders met vragen. Dat nummer is 0317-484407.

Over het motief van de dader is nog niets bekend. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei