Yanina Wilhet (tweede van rechts) en negen andere studenten bezetten leegstaand industriepand op Lawickse Allee 73 als protest tegen het huisvestigstekort voor studenten.
Volledig scherm
PREMIUM
Yanina Wilhet (tweede van rechts) en negen andere studenten bezetten leegstaand industriepand op Lawickse Allee 73 als protest tegen het huisvestigstekort voor studenten. © Herman Stöver

Studenten bezetten industriepand op Nude 2 in Wageningen als protest tegen woningnood

WAGENINGEN - Een groep studenten heeft aan de Lawickse Allee in de wijk Nude 2 in Wageningen een industriepand bezet. Ze protesteren onder andere tegen het huisvestingstekort in de stad.

,,We zitten hier sinds zondag”, zegt student Yanina Willet (24). De groep van tien studenten, die eerder ook met een tentenkamp op de Campus aandacht vroeg voor de kamernood, zegt dat het probleem jaarlijks groter wordt.

,,We merken dat de wachtlijsten aan het begin van het academisch jaar steeds langer worden. Ik heb ieder jaar weer eerstejaars die bij mij op de bank de nacht doorbrengen. En velen met mij. Die stressvolle start van het schooljaar moet niet nodig zijn.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei