Volledig scherm
PREMIUM
De sloop van de aula, waarna er op dezelfde plek een supermarkt komt. © Sven Menschel

Supermarkt komt er, met of zonder aanpassingen in het verkeer

WAGENINGEN –Slopers zijn al enige tijd druk bezig om de oude aula van Monuta aan de Geertjesweg te slopen. Nog even en er staat geen muur meer overeind. Als alle puin weg is, begint hier de bouw van een Jan Linders-supermarkt. En die wordt door sommige buurtbewoners gevreesd. 

Twee van hen stonden maandag voor de Raad van state om te horen dat ze de komst van de supermarkt niet meer tegen kunnen houden.  Dat hadden ze wel gehoopt, door bezwaar te maken tegen het bestemmingsplan én de verkeersmaatregelen die de gemeente neemt om het verwachte toenemende verkeer het hoofd te bieden. Maar de bouwvergunning is al uitgegeven en tegen die vergunning had het gezin geen bezwaar ingediend. De Raad van State legde uit dat de supermarkt nu sowieso gebouwd en in gebruik genomen kan worden, zelfs al zou het bestuursrechtscollege alsnog het bestemmingsplan vernietigen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei