De Albert Heijnin Wageningen. foto Henk van Holland
Volledig scherm
De Albert Heijnin Wageningen. foto Henk van Holland

Supermarkt Wageningen alleen op eerste kerstdag dicht

WAGENINGEN - Albert Heijn in Wageningen mocht op eerste paasdag haar winkel niet openen. De gemeente dwarsboomde op de valreep dat voornemen van de supermarkt. ,,Dat was fout'', erkent wethouder Dennis Gudden.

De Wageningse supermarktmanager Ben van Arnhem kan deze week een telefoontje van Gudden verwachten: ,,Ik ga onze excuses aanbieden, we hebben de bestaande regels verkeerd geïnterpreteerd.''

De kwestie werd maandagavond aan de orde gesteld door VVD-raadslid Marc Kiel: ,,We willen nogmaals vaststellen dat winkels op alle zondagen open mogen zijn. Dus ook op eerste paasdag en binnenkort op eerste pinksterdag. De enige uitzondering op de regel is eerste kerstdag. Wij hebben er vrede mee dat op die ene dag in het jaar de winkels dicht zijn. Voor de rest moeten we het overlaten aan wat de ondernemers zelf willen. Daar moeten we als gemeente niet tussen gaan zitten zoals dat met Pasen wel gebeurd is. De koopzondagen voorzien in een behoefte.'' 

Motie

Quote

De open supermark­ten op zondag voorzien in een behoeft.

Marc Kiel, VVD Wageningen
Marc Kiel
Volledig scherm
Marc Kiel © VVD Wageningen

Gudden (D66) vond de gang van zaken rond eerste paasdag 'bijzonder vervelend', zei hij: ,,Vandaar de oprechte excuses.'' VVD, CDA, Stadspartij en Connect wilden via een motie nogmaals vastleggen dat de winkels, met uitzondering van eerste kerstdag, elke zondag open mogen zijn. Volgens Gudden is dat een overbodige motie. De beoogde nieuwe coalitiepartners GL, D66, PvdA en CU sloten de rijen en waren dat met Gudden eens zodat de motie verworpen werd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei