Volledig scherm
2016-09-15 15:24:42 ROTTERDAM - Een beeld van Vrouwe Justitia, het symbool van rechtvaardigheid. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT © ANP XTRA

Tantratherapeut Rhenen onder voorwaarden op vrije voeten

RHENEN - De 53-jarige tantra-therapeut Nico D. uit Rhenen, die sinds begin maart vastzat op verdenking van het misbruiken van cliënten, is onder voorwaarden vrijgelaten. De rechtbank in Utrecht heeft zijn voorlopige hechtenis geschorst. D. is nadrukkelijk nog wel verdachte, zegt de rechtbank.

Aan welke voorwaarden D. zich moet houden, daarover doet de rechtbank geen uitspraken. Als algemene voorwaarde geld bij voorlopige vrijlating dat een verdachte geen nieuwe strafbare feiten mag plegen. Waarschijnlijk is D. uitdrukkelijk verboden contact te zoeken met de aangeefsters.

Aangiftes

Tantratherapie is therapie waarbij een verbinding wordt gemaakt tussen spiritualiteit en seksualiteit. Ten minste 4 vrouwen hebben aangifte gedaan tegen de man. Er zijn zeker 16 klachten binnengekomen bij een meldpunt rond Tantramisbruik.

De verdachte, die zich op zijn website bekend maakt als intimiteitscoach, wordt verdacht van ongewenste intimiteiten met cliënten die soms vele duizenden euro's betalen voor sessie waarbij ze 'seksueel geheeld' zouden moeten worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei