Volledig scherm
Veteranen in Wageningen. foto ANP

Ted Meines paradecommandant defilé op 5 mei

WAGENINGEN - Het defilé op bevrijdingsdag in Wageningen telt dit jaar naar schatting vijftienhonderd deelnemers, exclusief de leden van de muziekkapellen die meelopen.

Anders dan voorgaande jaren zal in het voorste gelid van de eenheden die meelopen één plek worden opengelaten, als symbool voor de 'missing man'.

Paradecommandant is dit jaar de inmiddels 89-jarige luitenant-generaal buiten dienst Ted Meines. Coördinator defilé van het Nationaal Comité Herdenking Capitulaties (NCHC) Henk Snijder vertelt dat de eenheden op verzoek van Meines in het voorste gelid één plek open laten, bij wijze van eerbetoon aan de militairen die zijn overleden.

De voorzitter van het NCHC, commissaris van de koningin van Gelderland Clemens Cornielje, is ernstig ziek en kan het defilé niet inspecteren. De vicevoorzitter van het NCHC, luitenant-generaal buiten dienst en voormalig inspecteur van de krijgsmacht Cees de Veer, neemt deze taak waarschijnlijk waar.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei