De topsporthal op de Kenniscampus in Ede in aanbouw.
Volledig scherm
De topsporthal op de Kenniscampus in Ede in aanbouw. © Herman Stöver

Teleurstelling in Ede om verdwijnen topvolleybal

EDE - ,,Ontzettend jammer dat VVP stopt", is de eerste reactie van de Edese wethouder Sport Johan Weijland op het nieuws dat de Edese volleybalclub ophoudt te bestaan. ,,De komst van VVP naar de Van der Knaaphal zou zorgen voor een nieuwe impuls voor topsport in Ede.''

De club heeft ook jarenlang meegewerkt en meegedacht over invulling en ontwerp van de nieuwe topsporthal, die vernoemd is naar oud-burgemeester Cees van der Knaap. Weijland geeft aan dat VVP huurder was van de topsporthal, die volgens plan op 14 juli opent. ,,Voor de vrijkomende uren wordt nu gezocht naar een andere invulling." 

Uit Veenendaal gehaald

De volleybalclub werd twee jaar geleden speciaal uit Veenendaal gehaald om in de nieuwe hal te gaan spelen. Nu is de enige bespeler met enige allure verdwenen. De wethouder is er desondanks van overtuigd dat echte topsport niet verloren gaat voor Ede. ,,Die komt er zeker. Zaalvoetbalclub ZVV Ede gaat in de hal spelen. Die maakt kans op promotie naar de eerste divisie. Daarnaast komt het regionale trainingscentrum korfbal naar de hal."

EK Volleybal

Sportservice Ede is bezig met de ontwikkeling van de hal, in samenwerking met verenigingen en scholen. ,,De hal blijft natuurlijk ook geschikt voor (top)sportevenementen zoals het EK volleybal voor jongens deze zomer", meent Weijland. ,,Maar is ook geschikt voor interlands voor volleybal, zaalvoetbal en alle andere zaalsporten." Daarnaast gaan ook andere verenigingen gebruikmaken van de hal. De roosters voor het nieuwe seizoen worden nu gemaakt. ,,Het concept blijft overeind: de Van der Knaaphal wordt een hal waar onderwijs, breedtesport en topsport worden gecombineerd."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei