Burgemeester Verhulst in gesprek met horeca-ondernemers van het Museumplein in Ede.
Volledig scherm
Burgemeester Verhulst in gesprek met horeca-ondernemers van het Museumplein in Ede. © Herman Stöver

Terrassen in de Vallei: ‘Er is zoveel belangstelling dat het niet veilig zou zijn’

Ede/Veenendaal/Wageningen/Rhenen - Het beloofde een ludieke actie te worden: open terrassen, een drankje doen in de lentezon bij je favoriete kroeg. Maar dan wel op afstand. Uiteindelijk zorgde het idee in sommige steden voor zóveel enthousiasme, dat horecaondernemers er toch voor kozen om dicht te blijven. 

3 reacties

 • P. Looyenga

  1 maand geleden
  Hoe eerder de boel opengaat hoe beter vind ik. Het is gewoon hypocriet dat je wel met zijn allen naar de supermarkt kan gaan, maar niet lekker in de open lucht aan een tafeltje mag zitten. En wat die risico's betreft: tien duizenden mensen in Amsterdam op het hoogst van de eerste golf en je hoorde er nooit meer iets van, net als met al die andere excessen.
 • Henny Tuite

  1 maand geleden
  De horecaondernemers kunnen het wel goed bedoelen en ik begrijp ook hun actie, maar zolang het publiek zich niet aan de regels houdt hebben de ondernemers een probleem. Hoe vaak zag je wel niet dat de tafels aan elkaar werden geschoven en dat de bezoekers de maatregels aan hun laars lapten. Als de bezoeker zich nu eerst aan de geldende regels houden dan mogen van mij alle horeca zaken lekker open en hoeft een ondernemer niet als politieagent rond te lopen.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Het probleem is denk ik dat open terrassen voor een te grote toeloop zorgen. De horeca bazen zullen volgens mij dit dan toestaan waardoor we weer helemaal terug bij af zijn.

In samenwerking met indebuurt Ede

 1. Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen
  Play

  Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen

 2. Openluchtmuseum kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening
  Play

  Openlucht­mu­se­um kijkt met nieuw tramstel uit naar heropening

De Vallei