Volledig scherm
He steekwapen dat één van de jongens gebruikte om de agent aan te vallen. © Politie Ede

Tieners met steekwapen aangehouden na inrijden met snorfiets op agent

EDE - De politie heeft donderdagavond in Ede op de Bospoort twee jongens (16 en 17 jaar) aangehouden nadat ze met een snorfiets waren ingereden op een politieman. Daarbij had één van de jongens een zelfgemaakt steekwapen vast. De twee zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Even voor 21.30 uur kreeg de politie we een melding van een verdachte situatie aan het Bunschoterpad. Toen de politie ter plaatse kwam, reden er direct via de Bospoort twee snorfietsen weg. Eén kon wegkomen. 

Steekwapen

De andere snorfiets, met daarop de twee tieners, reed recht op één van de agenten af. 'De passagier had daarbij iets in de hand dat op een steekwagen leek', schrijft de politie.  

De agent kon wegspringen, maar werd nog wel geraakt door het voorwerp. Tegelijkertijd lukte het hem om één van de opzittenden vast te pakken. Hierdoor kwam de bestuurder ten val. 

Gevlucht

De bestuurder, een 16-jarige Edenaar, kon direct worden aangehouden. De passagier, een 17-jarige jongen uit diezelfde plaats, vluchtte. Na een korte achtervolging kon ook deze jongen worden aangehouden. 'Het bleek dat hij tijdens zijn vlucht het steekwapen van zich af had gegooid', aldus de politie.

Op de snorfiets bleken valse kentekenplaten te zitten. Onderzocht wordt of de snorfiets afkomstig is van diefstal. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei