Volledig scherm
De door brand beschadigde auto in Veldhuizen in Ede. © DG

Toch weer autobrand in Edese wijk Veldhuizen

EDE - Aan de Lunenburg in de wijk Veldhuizen A in Ede heeft in de nacht van zondag op maandag brand gewoed in een personenauto. De brandweer werd even na 4.45 uur gealarmeerd voor de brand in de auto van een bewoner van de straat. Het vuur was door alerte buurtbewoners grotendeels geblust, waardoor de schade aan de auto relatief beperkt bleef.

Daarbij gebruikten ze brandblussers en emmers water die ze paraat hebben staan na de autobranden in de wijk begin deze maand. Volgens de politie is het zeer waarschijnlijk dat het om brandstichting gaat.

Aangifte
De 28-jarige eigenaar van de auto werd wakker van het geschreeuw op straat. ,,Vervolgens werd er op de deur geklopt. Ik dacht: Het zal toch niet." Hij probeerde met een tuinslang het blussen nog te bespoedigen. ,,Ik ben verbaasd", zegt hij. ,,En kwaad." Hij heeft aangifte gedaan.

Ruim een week geleden werd vlakbij de plek waar de auto stond geparkeerd ook geprobeerd een auto in brand te steken. Die poging werd tijdig ontdekt door een wandelaar. De auto die maandagmorgen vroeg in brand werd gezet, stond vlakbij een steegje dat een dader een makkelijke vluchtroute biedt. De politie doet onderzoek naar de precieze oorzaak.

Reeks
Het is de eerste autobrand na een week van relatieve rust in de buurt. Daarvoor woedde een reeks branden in personenauto's die tot grote ophef leidden tot ver buiten Ede. De politie zette groot in op preventie en patrouilleerde sindsdien uitgebreid. De bewoners in de omgeving van de Lunenburg liepen ook op eigen initiatief rondes door de wijk om hun bezit te beschermen. ,,We hadden eigenlijk gehoopt dat dit de laatste avond zou zijn", zei een van hen kort na het incident.

Volledig scherm
De door brand beschadigde auto aan de Lunenburg in Ede-Veldhuizen. © DG

De Vallei