De Bornsesteeg sterflat in Wageningen
Volledig scherm
De Bornsesteeg sterflat in Wageningen © Google Streetview

Toch weer een draaideur in de sterflat in Wageningen

WAGENINGEN - Deuren klapperen en het tocht in de sterflat van studentenhuisvester Idealis aan de Bornsesteeg in Wageningen. Dat gebeurt sinds de draaideur vervangen is door gewone klapdeuren. 

Nu krijgt de sterflat aan de Bornsesteeg in Wageningen toch weer een draaideur. Ondanks een negatief advies van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (CRK) . Die commissie oordeelde dat de aanbouw van metaal en glas op de begane grond die nodig is voor die nieuwe draaideur afbreuk doet aan de architectonische kwaliteit. En ook de representativiteit van de entree van het twintig verdiepingen tellende gebouw zou achteruit gaan. In de sterflat wonen 640 vooral buitenlandse studenten.

Rolstoeltoegankelijk

Een van de redenen om het advies van de CRK naast zich neer te leggen voor het college is dat de flat binnenkort in een welstandsvrij gebied ligt. De gemeenteraad geeft daar al mee ingestemd, maar de regeling is nog niet in werking gezet. Als dat wel het geval is is zo'n CRK-advies niet meer nodig.

Bovendien zal Idealis er voor  zorgen dat de natuurstenen omlijsting van de entree niet aangetast wordt en zichtbaar blijft. Verder is door de nieuwe aanbouw ook de rolstoeltoegankelijkheid van de sterflat gewaarborgd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei