Toch weer motormeeting bij McDrive Veenendaal

VIDEOVEENENDAAL - Ondanks een eerder verbod wordt zondag 6 mei waarschijnlijk toch een motormeeting gehouden op het parkeerterrein van McDonald's langs de A12 in Veenendaal. Vorig jaar weken de motorrijders uit naar Arnhem en Duiven, maar ze werden weggestuurd.

Tussen 2004 en 2017 verzamelden onder de naam Motor-Forum Mega Meeting (MFMM) twee keer per jaar honderden motorrijders bij de McDrive – in het voor- en in het najaar. Motor-Forum heeft online een kwart miljoen geregistreerde gebruikers.

Straatracers

De meetings verliepen nagenoeg probleemloos tot de gemeente de tweede editie van september 2017 verbood. Bijna elk weekeinde kwamen bij dezelfde McDrive autoliefhebbers en straatracers samen. Die gaven wel overlast, waarop werd besloten een lijn te trekken: geen enkele meeting mocht meer. De eigenaar van de McDonald's gaf aan dat de motorrijders nooit voor overlast hebben gezorgd.

De MFMM week voor de editie van 24 september 2017 uit naar de McDonald's bij GelreDome in Arnhem. De eigenaar daar had toestemming gegeven. Kort voor aanvang verbood de gemeente Arnhem het evenement echter omdat er geen vergunning was aangevraagd. Het stadionterrein werd afgesloten, de politie stuurden motorrijders weg. 150 motoren weken uit naar de McDonald's in Duiven. Daar werden ze niet weggestuurd.

Vergunning

Inmiddels heeft Bo Krikke uit Ede, moderator van de Facebookpagina Wie Rijdt? een vergunning bij de gemeente Veenendaal aangevraagd voor een meeting op zondagochtend 6 mei van 11.00 tot 14.00 uur. Wie Rijdt? is een Facebookpagina met bijna 50.000 motorrijdende leden. De naam Motor-Forum is niet meer aan het evenement verbonden. 

,,Het lijkt erop dat het gaat lukken’’, zegt Krikke. ,,Onder voorbehoud dat we de vergunning krijgen. Donderdag krijg ik definitief antwoord. Het ging niet heel gemakkelijk, de gemeente en de politie hadden een hoop vragen, maar ze werken wel mee. Ook de McDonald's is enthousiast.’’

Voorwaarden

Voor voorgaande edities werd nooit een vergunning aangevraagd. Iemand plaatste een datum op Motor-Forum en wie wilde komen, kwam. Nu er wel een vergunning is aangevraagd, moet de organisatie aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo is er een huishoudelijk reglement opgesteld, moeten de organisatoren herkenbare hesjes dragen, moet er EHBO zijn.

Krikke verwacht dat dat als het evenement doorgaat er vijfhonderd tot duizend motorrijders uit het hele land naar Veenendaal komen. ,,Bij de drukste editie van de MFMM waren er 1.200 motoren. Inmiddels hebben op onze Facebookpagina vijfhonderd mensen aangegeven dat ze geïnteresseerd zijn of komen. Als het mooi weer wordt, wordt het zeker druk.’’

De gemeente Veenendaal was donderdag  niet bereikbaar voor commentaar.

Volledig scherm
De McDonald's langs de A12 bij Veenendaal. © DG
Volledig scherm
De motorrijders verzamelen bij de McDonald's in Veenendaal. © DG
Volledig scherm
MFMM in 2013. © Tamara Reijers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei