Volledig scherm
De entree van zwembad De Vrije Slag in Bennekom. © Tamara Reijers

Tropische nazomer niet besteed aan buitenzwembad

BENNEKOM - Wie verkoeling zoekt tijdens de opmerkelijk warme nazomer, kan niet meer terecht in de buitenbaden in de Vallei. Zowel De Vrije Slag in Bennekom als het Bosbad in Lunteren en het Bosbad Leersum zijn begin deze maand al gesloten.

De buitenbassins bij de binnenbaden in Ede, Veenendaal en Wageningen zijn nog wel open.

Afspraken
Volgens Hans Kars van Bosbad Lunteren kunnen de buitenbaden het seizoen niet verlengen omdat ze vooraf contractafspraken maken met medewerkers. Bovendien denkt hij dat ook een tropische september niet meer leidt tot massaal bezoek aan een buitenbad omdat de meeste mensen moeten werken en naar school gaan.

Samenwerken
De gemeenteraad van Ede bepaalde eerder dit jaar dat het overdekte zwembad in Ede, De Peppel, meer moet samenwerken met de buitenbaden. Dat kan er mogelijk in de toekomst toe leiden dat het seizoen van een of meerdere buitenbaden in de gemeente bij goed weer wel wordt verlengd.

Maar het belangrijkste is volgens een woordvoerder van de gemeente Ede dat daarmee geld wordt bespaard. 'Dat staat los van het wel of niet langer openblijven in verband met het mooie weer'.

De Vallei