Volledig scherm
De uiterwaarden langs de Lek en de Binnenlek. © Karin Verhoef

Uiterwaarden Amerongen en Elst wellicht onder water

RHENEN - Het waterschap laat maandag waarschijnlijk de uiterwaarden bij Rijn en Lek volstromen. Hiermee wordt voorkomen dat het hoge water schade veroorzaakt aan de zomerdijk.

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden neemt zondag de beslissing of bij Rhenen en Amerongen de ‘inlaten’ geopend worden bij de Elster Buiterwaard en de Amerongse Bovenpolder. Op  die manier stroomt het water gecontroleerd de uiterwaarden in om schade aan de zomerkades te voorkomen,

Runderen

De beslissing hangt af van de hoogte van de waterstand bij Lobith. Het Utrechts Landschap kondigde eerder vandaag aan mogelijk de komende dagen de galloway-runderen uit de Elster Buitenwaarden naar hoger gelegen terrein te brengen.

Het waterschap besluit maandag of ook op andere plaatsen inlaten in de zomerkades opengezet moeten worden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei