Volledig scherm
Een van de weinige oranje gekleurde voortuinen in de Vallei. © Bart Eulen

Vallei kleurt maar mondjesmaat oranje voor finale WK vrouwenvoetbal

Hoewel het Nederlands dameselftal zondag in de finale van het WK staat, levert dat in de Vallei nog weinig oranje gekleurde straatbeelden op. 

,,En dat is best zonde”, vindt Dayenne Sarkol. Als enige in de Wageningse wijk Noordwest heeft ze de moeite gedaan haar voortuin oranje te kleuren. “Ook bij de kinderen op school leeft het wat minder.”

Toch is de familie Sarkol al vanaf dag één fanatiek supporter van de Oranje Leeuwinnen. ,,Bij alle wedstrijden zaten we tot nu toe aan de buis gekluisterd. En ze doen het geweldig! Ook de kinderen kijken alles mee. Die mogen er speciaal voor opblijven, gehesen in oranje kleren.”

Langs het Panhuis in Veenendaal hebben twee huishoudens de moeite genomen hun voortuin enigszins oranje te kleuren. 

Volledig scherm
Een van de weinige oranje voortuinen in Veenendaal. © Bart Eulen

De Oranje Leeuwinnen nemen het komende zondag in de finale van het WK vrouwenvoetbal op tegen Verenigde Staten. De wedstrijd begint om 17.00 uur.

Zijn wij in al ons speurwerk uw oranje gekleurde voortuin vergeten? Stuur dan een berichtje en foto naar 06-51682212.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei