Volledig scherm
Adriana Hulsmann stapt over van GroenLinks naar Stadspartij Wageningen © Gemeente Wageningen

Veel coryfeeën op lijst Stadspartij Wageningen

WAGENINGEN - De Stadspartij Wageningen, nu vijf raadszetels sterk, heeft liefst 40 mensen bereid gevonden om op de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen te gaan staan.

De top van de lijst wordt gevormd door wethouder Han ter Maat (op 2) en de huidige raadsleden Rien Bor (lijsttrekker), Marike van der Leeden, Dicky Stijns en Lara Minnaard. Huidig raadslid Mark Reijerman trekt, zoals al eerder bekend was, de lijst voor de nieuwe jongerenpartij Connect Wageningen. 

Sport

Op de lijst van de Stadspartij figureren veel mensen die in Wageningen hun sporen hebben verdiend in de sport, de muziek of bij andere partijen. Uit de sportsector zijn dat onder meer Jan Hellinga (Pluto), Gerard Brussen (oud-voetbaltrainer), Leffert Oldenkamp (Elfstedentochtrijder), Niek-Jan Bink (WMHC) en Gertjan van Leeuwen (KV Wageningen). Uit de muzikale hoek komen mensen als Loek van der Leeden, Jaap Meurs en Frits Gieltjes.

Verrassend op de lijst, op nummer 12, is huidig raadslid voor GroenLinks Adriana Hulsmann. Zij treft op de lijst ook oud-GroenLinkser en huidig Boei-directeur Arno Boon aan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei