Volledig scherm
Archieffoto van ’t Veeneind. © Cord Otting

Veeneind blijft ook Rhenens na de verkiezingen

VEENENDAAL/ RHENEN - Het Veeneind blijft de komende jaren 'gewoon' Rhenens. Slechts een minderheid van de Veenendaalse politieke partijen willen proberen om het gebied aan de rand van de stad Veenendaals te maken. Rhenen houdt de deur op slot voor een grenscorrectie.

In het Veeneind wonen circa 300 inwoners op Rhenens grondgebied maar wel tegen een Veenendaalse woonwijk aan. Bovendien heeft Veenendaal over de gemeentegrens heen gebouwd. Die grens loopt nu dwars door straten in de wijk Petenbos heen. De kwestie kwam vorig jaar op de agenda toen inwoners van Veeneind pleitten voor een grenscorrectie. 

Geen animo

Een meerderheid van de Rhenense gemeenteraad blokkeerde in september een mogelijke grenscorrectie. In de aanloop naar de verkiezingen is er ook geen animo in Rhenen om de discussie weer overnieuw te doen. 

Alleen de ChristenUnie en D66 willen daar wel over praten. Veenendaal moet juist stoppen met het bouwen van woningen over de grens bij Veeneind en Veenendaal-Oost, vindt Rhenens Belang. De VVD wijst erop dat Rhenen de baten van die burgers ook nodig heeft voor de financiële huishouding. ,,Geen landjepik door Veenendaal", aldus de VVD.

Veenendaal

Slechts vijf partijen in Veenendaal willen dat het Veeneind ook Veenendaals grondgebied wordt. SGP, Lokaal Veenendaal, Denk, PvdA en GroenLinks spreken daar hun voorkeur uit. Een meerderheid wil het voorlopig laten rusten. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei