Volledig scherm
Station Veenendaal. © Raphael Drent

Veenendaal gaat verkeerd geplaatste fietsen 'verstoppen'

VEENENDAAL Wie bij de Veenendaalse stations zijn fiets niet goed parkeert, moet vanaf maandag op gaan passen. Dan gaat de gemeente strenger controleren en verkeerd geparkeerde fietsen verplaatsen.

Bij de treinstations Veenendaal-centrum en Veenendaal-west staan veel fietsen buiten de fietsenrekken. Vanaf maandag 11 december krijgen reizigers tijdens de ochtendspits meer informatie over de nieuwe regels en het goed stallen van hun fiets. 

Zoek je fiets

Naast een slordige aanblik blokkeren fietsen die buiten de stalling staan vaak de routes van en naar het perron. Fietsen die buiten de stalling staan, krijgen de komende tijd een label en worden door de toezichthouders op een willekeurige plek in de stalling teruggezet. Dit kan ook de stalling aan de andere kant van het station zijn, dus het kan even zoeken worden.

Fietsen mogen niet langer dan vier weken achter elkaar in de stalling staan. Daarna wordt de fiets verwijderd en naar de gemeentewerf gebracht waar de fiets binnen vier weken opgehaald kan worden.

Verwaarloosde fietsen en fietswrakken worden gelabeld en na een korte termijn naar de gemeentewerf gebracht. Ook hier geldt een termijn van vier weken waarna de fietsen worden opgehaald door Restore Ede en verwerkt tot nieuwe fietsen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei