Veenendaal neemt maatregelen na handgranaat, café blijft open

videoVEENENDAAL- Café Dak van de Markt blijft open. Burgemeester Gert-Jan Kats heeft vanmiddag besloten tot extra veiligheidsmaatregelen op de Markt in Veenendaal nadat vanochtend vroeg een handgranaat werd gevonden voor de deur van het café. 

De horecagelegenheid mag wel open blijven. Na een schietpartij vorig jaar moest het pand op last van de vorige burgemeester enige tijd dicht. ,,Op dit moment ben ik, samen met de politie en het Openbaar Ministerie, van mening dat het sluiten van de horecagelegenheid niet de oplossing is‘’, stelt Kats. ,,Het sluiten van een pand is ervoor bedoeld om de openbare orde en veiligheid te herstellen. Daarvan is in dit geval geen sprake. We zien deze incidenten als een poging tot intimidatie van de héle horeca op de Markt. Ik zal dan ook in overleg gaan met de betrokken ondernemers om met hen afspraken te maken ten behoeve van de veiligheid.”

Meer cameratoezicht

Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © shutterstock

Kats zegt geschrokken te zijn van weer een incident van intimidatie. In overleg met politie en justitie heeft de burgemeester besloten om extra zichtbare en onzichtbare maatregelen te nemen om, zoals hij zegt; het uitgaan in Veenendaal veilig te houden. Kats schakelt nu extra politie in op de markt en er komt meer camera-toezicht. Wat de verdere maatregelen zijn, is onbekend. ,,Uiteraard kan ik niets zeggen over de onzichtbare maatregelen, maar u mag er vanuit gaan dat we er alles aan doen dat iedereen veilig uit kan gaan in Veenendaal’’, laat Kats weten in een statement. 

Kats snapt de bezorgdheid van inwoners over het vierde incident dat zich in het horecagebied op de Markt heeft afgespeeld in de afgelopen twee jaar. ,,We willen dan ook passende maatregelen nemen.’’

Beveiliger ontdekte de granaat

Rond twee uur in de nacht van woensdag op donderdag plaatste een onbekende de handgranaat voor het café op de Markt. Een beveiliger trof het explosief aan en alarmeerde de politie. 

Café Dak van de Markt
Volledig scherm
Café Dak van de Markt © dg
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei