Volledig scherm
© ANP

Veenendaal onderzoekt vuurwerkvrije zones

VEENENDAAL - Vuurwerkvrije zones in Veenendaal. Volgens burgemeester Piet Zoon wordt dat een lastig verhaal. Maar de gemeenteraad heeft donderdag besloten daar een onderzoek naar te doen.

Die vuurwerkvrije zones zouden dan - als het haalbaar is - al in moeten gaan bij de volgende jaarwisseling. Een kleine meerderheid in de gemeenteraad heeft opdracht gegeven om te onderzoeken waar vuurwerkvrije zones wenselijk of nodig zijn. Daar moeten in ieder geval de dierenkampjes in Veenendaal bij betrokken worden. 

Dicht bebouwd

Volgens burgemeester Zoon is dat in Veenendaal erg lastig omdat Veenendaal dicht bebouwd is. Het is dan erg moeilijk zones in te stellen zonder mensen te verbieden om in hun eigen tuin vuurwerk af te steken. ,,Maar als de raad dat graag wil, gaan we dat onderzoeken." Andere plekken die dan in aanmerking kunnen komen voor een vuurwerkvrije zone zijn bejaardenhuizen, speeltuintjes, kerken, moskeeën en horecavoorzieningen.

De raad wil voor de zomer van 2018 eigenlijk al weten of dat gaat lukken, maar dat vindt Zoon wat aan de vroege kant en heeft daarvoor meer tijd gevraagd.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei