Volledig scherm
Het Veenendaalse gemeentehuis waar de raad vergadert. © Herman Stöver

Veenendaalse jongerenpartij wil meedoen aan verkiezingen

VEENENDAAL - Veenendaalse jongeren gaan met een eigen partij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in. De nieuwe partij heet JouwVeenendaal en komt voort uit een jongerenstichting die in 2012 werd opgericht.

Wie de kar gaan trekken voor JouwVeenendaal op 21 maart bij de verkiezingen, maakt de nieuwe partij op 18 december bekend. ,,We hebben een lijst van zo'n tien man en zoeken er nog vijf", zegt woordvoerder Thiemo de Lange namens de partij. ,,De doelgroep die we willen bereiken is van 18 tot 35 jaar."

Veenendaal heeft al enkele lokale partijen die in de gemeenteraad vertegenwoordigd zijn. De nieuwe jongerenpartij JouwVeenendaal gaat nu ook een poging wagen. JouwVeenendaal is nu nog een stichting die sinds november 2012 bestaat. Het is een non-profitorganisatie die de jongerenparticipatie in Veenendaal wil bevorderen en meer inspraak van Veenendaalse jongeren wil in het beleid van de gemeente. ,,En de beste manier om dat te doen is wanneer je in de raad zit", aldus De Lange die zelf niet op de lijst zal staan.  ,,Wanneer de nieuwe partij gepresenteerd gaat worden op 18 december, zal ook de naam van de stichting gaan veranderen, om verwarring te voorkomen."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei