Burgemeester Gert-Jan Kats en raadslid Tineke Bette-van de Nadort onthullen de plaquette.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Gert-Jan Kats en raadslid Tineke Bette-van de Nadort onthullen de plaquette. © Herman Stöver

Veenendaalse raadsleden die stierven in vernietigingskampen herinnerd op plaquette

VEENENDAAL - De namen van Simon Levie van Essen en Willem van Barneveld zijn ontrukt aan de vergetelheid. Sinds dinsdagmiddag staat er in een grasperkje naast het gemeentehuis in Veenendaal een plaquette. De twee mannen, allebei gemeenteraadslid geweest, stierven in de Tweede Wereldoorlog in Duitse vernietigingskampen.

0 reacties

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei