Volledig scherm
© ANP

Veenendalers krijgen gratis alarmsysteem

VEENENDAAL Een groepje inwoners van Veenendaal krijgt van de gemeente Veenendaal en een beveiligingsbedrijf gratis een alarmsysteem voor de vakantieperiode. 

Dit mobiele alarmsysteem van Schipper Security wordt bij de bewoners thuis geplaatst in de weken dat zij op vakantie zijn. Het alarmsysteem werkt op basis van infrarood. Bij beweging in de woning gaat er een melding naar het beveiligingsbedrijf dat meteen een beveiliger stuurt. 

De gemeente heeft inwoners van wijken waar dit jaar regelmatig is ingebroken, uitgenodigd aan het systeem deel te nemen.  Als alle aanvragen binnen zijn, wordt er een planning gemaakt van de inzet van de systemen. Burgemeester Wouter Kolff is blij met  het systeem. ,,Uiteraard blijft het belangrijk dat iedere inwoner van Veenendaal die op vakantie gaat, zelf passende maatregelen neemt om inbrekers buiten de deur te houden.’’ 

  1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
    PREMIUM
    VIDEO

    Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

    LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei