Volledig scherm
De Olympiahal in Wageningen. © Tamara Reijers

Veertig woningen op plek Olympiahal in Wageningen

WAGENINGEN - Zodra de Olympia-sporthal in Wageningen is gesloopt, kan er gebouwd worden aan woningen.

Volgens een stedenbouwkundig onderzoek dat het college heeft laten maken zijn er zo'n veertig woningen mogelijk, met name in de sociale huursector. Er zijn drie verschillende ontwerpen gemaakt, waarover eerst overlegd gaat worden met omwonenden en andere betrokkenen. Het college heeft geen voorkeur uitgesproken. 

Wethouder Han ter Maat: ,,Er hangen wel verschillende prijskaartjes aan, wil je bijvoorbeeld een echte parkeergarage?’’ Alle woningen worden duurzaam en krijgen geen gasaansluiting.

Fors, groen plantsoen

In alle ontwerpen wordt er vanuit gegaan dat de hoogste bebouwing - vier bouwlagen - komt aan de kant van het Olympiaplein, waar nu de entree van de sporthal is. Die is met 50 jaar nog de oudste sportzaal van Wageningen.

Ook is in alle ontwerpen is ruimte gemaakt voor een nieuw vrij fors, groen plantsoen aan de zijde van de Buurtse Bocht bij de Harnjesweg. Ter Maat: ,,De wijk is nu te veel versteend, zo maken we het groener en dus aantrekkelijker voor de hele omgeving.’’

Niet alleen maar seniorenwoningen

Er wordt gemikt op twee verschillende doelgroepen: driekamer-patiowoningen vooral voor senioren, maar ook is er ruimte voor tweekamerappartementen voor starters en kleine huishoudens. Het is niet de bedoeling dat er rond het Olympiaplein alleen maar senioren komen te wonen.

In het voorjaar wordt er verder gesproken door de Wageningse politiek. In de zomer van 2018 zou de Olympia-sporthal haar deuren sluiten, waarna het wachten is op sloop. En vervolgens nieuwbouw.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei