Volledig scherm
In 2011 stond het water echt hoog bij de Veerweg. Bewoners werden per bootje naar de droge wal gebracht. © Herman Stöver

Veerweg in Wageningen mogelijk onder water

WAGENINGEN - De Veerweg in Wageningen loopt de komende dagen waarschijnlijk onder water. Geen onbekend fenomeen, maar het geeft wel aan dat er echt sprake is van hoog water in de Rijn.

Dat kan allemaal het gevolg zijn van het feit dat Waterschap Vallei en Veluwe  zaterdagochtend de sluizen in de zomerkades ter hoogte van Wageningen opent, meldt de gemeente Wageningen. Dat doen ze omdat toch verwacht wordt dat de kades overstroomd raken en door de sluizen open te zetten wordt schade aan de zomerkades beperkt. 

Woningen

Door deze maatregel zullen de uiterwaarden rond de Bovenste Polder volstromen met water uit de Rijn. Mogelijk volgt er een afsluiting van de Veerweg. Of het water tot aan de laagst gelegen woningen van de Veerweg gaat reiken staat nog niet vast. Als dat het geval is zullen de aanwonenden hun woning droog kunnen bereiken via het Bergpad. In 2011 gebeurde dat voor het laatst. Naar verwachting wordt de hoogste waterstand in de Rijn bij Wageningen donderdag bereikt.

.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei