Donkere wolken boven de verbreding van de Rijnbrug tussen Rhenen en Kesteren.
Volledig scherm
Donkere wolken boven de verbreding van de Rijnbrug tussen Rhenen en Kesteren. © Elly Molenaar

Verbreden Rhenense Rijnbrug valt miljoenen euro's duurder uit

RHENEN - De verbreding van de Rhenense Rijnbrug kan 24 tot 48 miljoen euro hoger uitvallen dan begroot. Dat hebben de provincies Gelderland en Utrecht gemeld. De verbredingsplannen zijn vertraagd en dat was voor de provincies reden om nog eens goed uit te laten rekenen wat dat gaat kosten.

9 reacties

 • George Thoonsen

  2 maanden geleden
  De brug is niet het probleem. Verplaats het NS station naar het noorden. Geeft ruimte voor betere ontsluiting van Rhenen .
 • Johann Janssen

  6 maanden geleden
  @Wim Sonderen omdat ze erachter zijn dat die doortrekking verkeerd gesitueerd is en dat zij daar een oplossing voor aan het zoeken zijn.
 • J Kielekamp

  6 maanden geleden
  Over welke files heeft men het? Sinds Corona helemaal geen meer. Onzin om dit project nog door te laten gaan. Meer rijstroken betekent meer verkeer. Besteed het huidige budget aan fietspaden en thuiswerken. Dan ook minder CO2 en stikstof. Achterhaalde projecten moet je niet kost wat kost door blijven duwen. Weinig visie en voortschrijdend inzicht in de Foodvalley!
 • Wim Sonderen

  6 maanden geleden
  En hoe staat het hier met de stikstofwaarden? Is doortrekken van de A15 onmogelijk, waarom dit dan wel?
 • Els Weber-van Dreuten

  6 maanden geleden
  Ach, het gaan om Oost-Nederland. In Den Haag gaat alleen geld naar de rest van Nederland, daar mag alles wel veel geld kosten.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei