Volledig scherm
In juni werd het lichaam gevonden in het groen in Wageningen. © GinoPress B.V.

Proces 'snoeimoord' Wageningen van start

WAGENINGEN - De Arnhemse rechtbank begint woensdag met het proces in de zogenoemde Wageningse 'snoeimoord'. De 22-jarige Alard B. wordt verdacht van doodslag op zijn 54-jarige collega Paul Melser van de plantsoenendienst. Hij moet woensdag voor het eerst tijdens een openbare zitting voor de rechtbank verschijnen. 

De Wageninger wordt ervan verdacht dat hij Melser om het leven heeft gebracht. Beide mannen waren op 7 juni 2017 aan het werk in een groenstrook aan de Gruttoweide, in opdracht van de gemeente Wageningen. Wat er precies is voorgevallen, zal mogelijk duidelijk worden als de officier van justitie de voorlopige tenlastelegging voorleest. 

Verminkt

Het slachtoffer werd die woensdagmiddag levenloos en verminkt gevonden op een hondenuitlaatveldje bij de Gruttoweide. De verdachte had even daarvoor zelf via 112 de politie ingeseind. Ooggetuigen die het slachtoffer hebben zien liggen, zeggen dat de man ernstig verminkt was, onder meer aan zijn gezicht. In de buurt van het slachtoffer is een schep gevonden.

Doodslag

De voorlopige aanklacht luidt doodslag, zo bevestigt justitie. Dat betekent dat het Openbaar Ministerie er niet vanuit gaat dat B. een vooropgezet plan had om zijn collega om het leven te brengen. 

Volledig scherm
De plaats delict aan de Gruttoweide. © DG/Harold Schuil
}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

De Vallei