Volledig scherm
Onderzoek na de ramkraak in de Hoogstraat in Wageningen. © DG

Verdachten ramkraak blijven nog in politiecel

WAGENINGEN - De vier mannen uit Ede en Veenendaal die donderdag zijn opgepakt na een ramkraak op een juwelier in de Wageningse Hoogstraat, blijven in de politiecel. In overleg met de officier van justitie is hun inverzekeringstelling verlengd.

De verlenging is noodzakelijk voor het verhoor van de vier. Na de verlening worden de verdachten voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank.Deze onderzoeksrechter kijkt of het voorarrest met twee weken wordt verlengd.

Omver

Een 26-jarige Edenaar en een 20-jarige Veenendaler werden in de nacht van woensdag op donderdag in de Hoogstraat opgepakt nadat de politie ze op een scooter omver hadden gereden tijdens hun vluchtpoging. De vlucht werd gefilmd, wat spectaculaire beelden opleverde.

Vluchtauto

Een andere 26-jarige Edenaar en een 22-jarige Veenendaler vlogen donderdagochtend rond 08.45 uur uit de bocht op de Rooseveltweg. Twee daders van de ramkraak ontkwamen op een scooter. Vermoedelijk zijn dat deze verdachten. De politie hield de auto waarin ze wilden vluchten in de gaten en achtervolgde ze donderdagochtend. 

Volledig scherm
De kruising van de Rooseveltweg en de Nijenoordallee waar twee ramkrakers werden aangehouden. © DG/Harold Schuil
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

De Vallei