Volledig scherm
De Mansholtlaan in Wageningen is in de spitsuren een groot knelpunt in de bereikbaarheid van de stad. FOTOBRONfoto DG

'Verlaag snelheid op de Mansholtlaan'

WAGENINGEN - Wageningen wil het sluipverkeer tussen de A12 bij Ede en de A50 bij Renkum kwijt. Mogelijk door het verlagen van de maximumsnelheid op de Mansholtlaan. En door vrachtverkeer 's nachts te weren van de Diedenweg.

De gemeenteraad ging mee met moties van Guido van Vulpen (GroenLinks), waarin hij wethouder Han ter Maat oproept om zich sterk te maken voor het weren van sluipverkeer. 

Het moet niet lonen voor automobilisten om de snelweg te verlaten en via Wageningen een doorsteek te maken tussen A12 en A50. Dat sluipverkeer levert een stevige bijdrage aan de files rond de Wageningen  Campus.

 Van Vulpen: ,,We moeten er bij de provincie op aandringen de reistijd tussen A12 en A50 via Wageningen niet te verkorten maar indien mogelijk langer te maken. Bijvoorbeeld door de maximumsnelheid op een deel van de route te verlagen.'' 

Vrachtwagenverbod

Hij kijkt daarbij met name naar de Mansholtlaan ter hoogte van de Campus, waar nu nog 80 kilometer gereden mag worden. GroenLinks wil dat graag verlagen naar 50.  Overigens vindt de gemeenteraad niet dat Bennekom en Renkum moeten lijden onder het Wageningse streven om sluipverkeer te weren.

Ter Maat kreeg de opdracht om te onderzoeken of een verbod om 's nachts met vrachtwagens over de Diedenweg in Wageningen te rijden mogelijk is. Van Vulpen: ,,Er zijn aanwonenden die daar 's nachts wakker van liggen.''

 Ter Maat gaat praten met de provincie over de verlangens van de gemeenteraad, maar waarschuwde wel voor al te grote verwachtingen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei