Volledig scherm
De Verlengde Maanderweg. © Google Streetview

Verlengde Maanderweg in Ede blijft open in twee richtingen

EDE - De Verlengde Maanderweg in Ede-zuid blijft een tweerichtingenweg. Dat verzekerde wethouder Leon Meijer in antwoord op vragen van Jan Pieter van der Schans (CDA). 

Omwonenden van de weg waren onlangs een petitie gestart om betrokken te worden bij de herontwikkeling van de straat. Die is inmiddels meer dan 600 keer getekend.

Riool

Aanleiding voor de herinrichting vormt de vervanging van het riool. Volgens Meijer een mooi moment om ook direct naar de inrichting van de weg te kijken. Die kent een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Buurtbewoners klagen echter dat er vaak te hard wordt gereden. De wethouder vertelde dat de gemeente in overleg met aanwonenden en ondernemers tot het plan voor een fietsstraat is gekomen. Auto's blijven daarin welkom, in beide richtingen.

De actievoerders wonen vooral in de omliggende straten en zij vrezen extra auto's in hun straten. Zij waren niet betrokken bij de planvorming. Wethouder Meijer zegde toe met een nulmeting te komen, zodat als de straat een fietsstraat is kan worden bekeken of er nu wel of geen extra auto's door de omgeving rijden. Hij voegde er aan toe de Verlengde Maanderweg met name als een goed ontsluitingsweg voor de buurt te zien en niet als een snelle route van de stad naar bijvoorbeeld de A30 of het bedrijventerrein Frankeneng.

Informatieavond

Op 9 april is er een informatieavond voor álle betrokkenen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei