Gohya is overleden. De herdershond raakte begin mei vermist.
Volledig scherm
PREMIUM
Gohya is overleden. De herdershond raakte begin mei vermist. © Melanie Meijer

Vermiste hond Gohya na vier weken dood teruggevonden in Lunteren

LUNTEREN - Gohya, de Australische herder die een maand lang werd vermist in de omgeving van Lunteren, is donderdag levenloos teruggevonden. 

6 reacties

 • Mies Gooyer

  1 maand geleden
  Mari, sommige mensen hebben NIETS anders. Dierenbeul? Hoe kom je überhaupt op het idee? Je hebt wel een aparte gedachtengang.
 • Hennie Brouwer

  2 maanden geleden
  Mari van Delft: er zijn mensen die het prettig vinden/gerustgesteld zijn als weten waar hond/huisdier is gebleven. Hun goed recht. Ik noem je zeker geen dierenbeul o.i.d. maar iedereen gaat anders met zijn/haar huisdier om. In dit geval leek het mij geen vermenselijkte hond maar eentje die graag bij de mensen en dieren was. Het is altijd leuk en gezellig als ze mee rennen of lekker aan het spelen zijn. Dus geen opgedofte hond met kleertjes, halsband met glitters. Dat is pas vermenselijken
 • Len van Straten

  2 maanden geleden
  Dit gaat toch wel heel erg ver voor een vermiste hond. Dat mensen gek zijn op hun huisdier is mooi en kan ik goed snappen maar het is en blijft een huisdier en geen mens. Nu zullen er wel reacties komen dat ik een dierenbeul ben of van die strekking, integendeel. Maar ik wil absoluut een huisdier niet vermenselijken hoe gek ik ook met ze ben.
 • Katie Willems

  2 maanden geleden
  Wat een naar bericht om te horen, maar er is wel duidelijkheid. Sterkte met de verwerking. Ik zou de maag onderzoeken op gif. Misschien rattengif of een zieke rat gegeten op de manege. Een hond loopt wel vaker weg als het ziek is en voelt dat het gaat overlijden.
 • Mies Gooyer

  2 maanden geleden
  Sterkte, Melanie. Wat een naar bericht. Net als het baasje is het hobdje vast ook door een hel gegaan. Wat fijn dat er dan zoveel inzet is, ook al heeft dat nu niet mogen baten. Ik hoop dat als één van mijn dieren ooit ontsnapt, dat er ook hulp is. Dat je er niet alleen voor staat. Er raken helaas veel dieren zoek en worden nooit meer gezien. Het blijft een raadsel wat er met ze gebeurt is.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei