Dementie-afdeling de Roos in Nudehof.
Volledig scherm
Dementie-afdeling de Roos in Nudehof. © Herman Stöver

Vernieuwd Nudehof Wageningen houdt huiskamer

WAGENINGEN - De huiskamer voor tien dementerende ouderen in woon-zorgcentrum de Nudehof in Wageningen zal na de geplande renovatie van de Nudehof toch terugkeren. 

In de eerste plannen was de huiskamer niet meegenomen als onderdeel van de 'nieuwe' Nudehof. Dat leidde tot commotie bij met name familieleden van de dementerenden. Op initiatief van Petra van Amersfoort (PvdA) werd door de gemeenteraad unaniem een motie aangenomen waarin Opella opgeroepen werd om de huiskamer van afdeling De Roos toch te behouden. Wethouder Lara de Brito ging het gesprek aan met Opella.

Opella

Quote

De familie is ingelicht. De huiskamer kan blijven.

Jolanda van den Hoek, Opella

Opella heeft gesproken met de familieleden, zegt woordvoerder Jolanda van den Hoek: ,,Tijdens een open gesprek tussen Opella en de familieleden van de bewoners, gaf de familie aan de huiskamer erg waardevol te vinden voor het welzijn van hun naasten. Opella heeft dat signaal zeer serieus genomen en zich ingespannen om de huiskamer te kunnen behouden. De familie is nu ingelicht dat deze inspanning resultaat heeft gehad: de huiskamer kan blijven.''

Opella wil de Nudehof in Wageningen verkopen, maar er wel zorg en diensten blijven bieden. De verkoop maakt het mogelijk de Nudehof te moderniseren en geschikt te maken voor de toekomstige generatie ouderen. Bewoners van de Nudehof die klant zijn van Opella kunnen na de renovatie in de Nudehof blijven wonen. De zorgverlener weet dat dit een enerverend proces is voor de bewoners en belooft individuele begeleiding.

Familieleden

Petra van Amersfoort heeft afgelopen week familieleden gesproken van mensen die in de Roos blijven: ,,Harry Krechting zei tegen mij: 'Ik kan nu weer gewoon slapen. Die zorg voor mijn moeder is weg'. Het voelt nu dus goed.''

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei