Volledig scherm
Oogsten op de stadsakker in Veenendaal. © Herman Stöver

Verse groente voor voedselbank door succesvolle Veenendaalse stadsakker

VEENENDAAL - De stadsakker in Veenendaal boert goed. Zo goed dat de 180 gezinnen bij de voedselbank al voor de negende week op rij verse groente en fruit in hun pakket krijgen. 

En er is zo veel over dat deze maand iedereen biologische groente kan kopen bij de Stadsakker aan de Dragonderweg 16A. Coördinator Ejo Smit: ,,Want het zou zonde zijn om dat weg te doen. We hebben nog wel even gekeken of het misschien naar de voedselbank van Ede of Barneveld kon, maar dit was praktischer. Van de gemeente hebben we toestemming gekregen voor deze verkoop.’’

Kleingeld en tas

In augustus kunnen mensen elke zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur terecht. ,,Graag wel kleingeld en een tas meenemen’’, aldus Smit. Met de opbrengst wordt weer zaai- en plantgoed voor komend jaar gekocht. Vandaag is er keuze uit broccoli, witte kool, rode kool, spitskool, rode biet, prei, snijbiet, snijbonen, sperziebonen, aardappelen, andijvie, koolrabi, courgette en pompoen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei