Volledig scherm
De waterpartijen worden aangelegd op Nudepark 2 in Wageningen © DG/Eric Wijnacker

Vertrokken bedrijven willen terug naar Wageningen

WAGENINGEN - Het fel bestreden bedrijventerrein Nudepark 2 krijgt vorm. Volgens ontwikkelaar Klok valt op dat ook eerder uit Wageningen vertrokken ambachtelijke bedrijven interesse tonen voor een bedrijfskavel.

Er is jaren door onder meer Mooi Wageningen en inwoners van het buurtschap Ouwe Nu gestreden tegen de uitbreiding van bedrijventerrein Nudepark. Tot aan de hoogste rechtcolleges werd geprobeerd de uitbreiding te voorkomen maar inmiddels zijn alle vergunningen binnen. En is Klok Projecten begonnen met de aanleg van het toekomstige bedrijventerrein dat ligt tussen de provinciale weg N225 naar Rhenen en de Wageningse Afweg, aan  de westzijde van de stad.

Ambachtelijk

Quote

De hang naar Wageningen is er

Jasper Karel, adjunct-directeur Klok

Volgens adjunct-directeur Jasper Karel heeft de finale goedkeuring van het bestemmingsplan tot positieve reacties uit het bedrijfsleven geleid bij Klok. ,,We zijn met diverse serieuze gegadigden in gesprek. Namen noemen we niet, eerst  moeten alle contracten getekend zijn. Maar het gaat vooral om ambachtelijke en licht-industriële bedrijven. Een beetje vergelijkbaar met wat er nu op Nudepark 1 te vinden is.'' 
Veruit de meeste gegadigden komen uit Wageningen en directe omgeving; ,,Maar er zijn ook bedrijven bij van iets verder weg, maar dan gaat het vrijwel altijd om bedrijven die op de een of andere manier met Wageningen verbonden zijn. Bijvoorbeeld omdat ze vroeger hier zaten maar destijds geen plek konden vinden om uit te breiden. Die hang naar Wageningen is er. Het kan Wageningen wel weer wat ambachtelijke, andere dan academische, werkgelegenheid opleveren verwachten wij.''

Ontsluiting

De eerste twaalf bedrijfskavels zijn inmiddels in de verkoop gegaan. De ontsluiting van Nudepark 2 is voorzien via Nudepark 1, verkeer zal altijd via de rotonde bij de Gamma geleid worden. Voor fietsers en voetgangers worden er rechtstreeks paden aangelegd naar de Lawickse Allee (N225) en de Wageningse Afweg. 
 Inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan enkele waterpartijen aan de zuidwestzijde van het terrein. Ook wordt een deel van het terrein nu natuurvriendelijk ingericht, als tegemoetkoming voor de natuurschade die wordt aangericht door Nudepark 2.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Dit pluimveebedrijf in Lunteren kwam de fipronylcrisis te boven, en krijgt nu complimenten van minister Schouten
  PREMIUM
  VIDEO

  Dit pluimveebe­drijf in Lunteren kwam de fipronyl­cri­sis te boven, en krijgt nu complimen­ten van minister Schouten

  LUNTEREN - Vol overtuiging begonnen Jantine en Martijn van Veldhuizen tien jaar geleden een biologische pluimveehouderij aan de Vitterweg in Lunteren, in de boerderij van zijn grootouders. Dat ging jaren goed, tot in 2017 de fipronylcrisis ook hun bedrijf teisterde. Alle kippen werden geruimd, de kosten waren voor hen. Minister Carola Schouten bezocht maandagmiddag toevallig juist hun bedrijf tijdens haar bezoek aan Food Valley. En loofde hun doorzettingsvermogen.
 2. ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterlaten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wageningers
  PREMIUM
  VIDEO

  ‘Dus u moest in de oorlog uw hondje achterla­ten?’ Scholieren horen wat oorlog deed met Wagenin­gers

  WAGENINGEN - Wat is oorlog? ,,Oorlog is vreselijk’’, zei de 10-jarige Teun Spierenburg. ,,Dat heb je heel mooi en juist gezegd‘’, zei Mia S. Wigman. De 88-jarige Wageningse kwam op de G.J. van den Brinkschool vertellen over haar ervaringen, als 10-jarige, toen de oorlog begon in Wageningen. De aftrap van het schoolproject Oorlog in mijn buurt raakte de scholieren van de groepen 7 en 8. ‘Dat was bij ons’ was meer dan eens een uitroep van de kinderen. De oorlog kwam opeens heel dichtbij in de klas.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei