Volledig scherm
© ANP XTRA

Veruit de meeste miljonairs wonen in Renswoude

RHENEN - Renswoude telt relatief veruit de meeste miljonairs in de Vallei, Veenendaal de minste. Dat blijkt uit onderzoek dat het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en Van Lanschot Bankiers deze week presenteren. 

De gemeente Renswoude heeft circa 100 huishoudens met een vermogen van 1 miljoen euro of meer. Dat komt neer op 3,7 procent van de huishoudens. Daarmee staat Renswoude landelijk op plek 17 van gemeenten met de meeste miljonairs.

2015

In het onderzoek is naar het vermogen van de Nederlandse huishoudens in 2015 gekeken. De waarde van de eigen woning en hypotheekschulden zijn hierin niet meegenomen.

Het aandeel miljonairs in Nederland is de afgelopen jaren gestaag gegroeid tot 1,4 procent van de huishoudens. Miljonairs zijn vooral actief in de handel, financiële en zakelijke dienstverlening en met name ook in de landbouw. Die laatstgenoemde groep, waarvan de helft een melkveehouderij runt, kent veel zelfstandige ondernemers die een groot deel van hun vermogen in hun onderneming hebben zitten, waaronder grond. 

Vallei

Landelijke gemeenten scoren dan ook hoog wat betreft het aandeel miljonairs. In Rhenen zijn circa 200 vermogende huishoudens, 2,1 procent van het totaal. Ede telt circa 700 miljonairs, 1,5 procent van de huishoudens. Wageningen (200 huishoudens, 1 procent) en Veenendaal (200 huishoudens, 0,9 procent) hebben relatief weinig vermogende inwoners.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei