Volledig scherm
Onderzoek na de woningoverval in Ede vorig jaar. © DG

Vier jaar cel voor overval op bejaard echtpaar Ede

ARNHEM/ EDE - Een 21-jarige man uit Ede moet vier jaar de cel in wegens zijn betrokkenheid bij een gewapende woningoverval aan de Witte de Withstraat in Ede. Dat oordeelde de rechtbank van Arnhem dinsdag. Samen met een nog voortvluchtige mededader drong de man in de middag van 14 maart 2017 de woning binnen van een bejaard echtpaar.

De inmiddels overleden mannelijke bewoner was op dat moment terminaal ziek. De overvallers dreigden met een vuurwapen en deelden ondertussen de nodige klappen uit aan het bejaarde stel. Uiteindelijk vertrokken ze zonder buit weer uit de eengezinswoning.

De Edenaar verklaarde twee weken geleden ter zitting dat hij dacht niemand thuis was: ,,Ik werd gevraagd mee te helpen, ik ging er vanuit dat het een simpele woninginbraak zou zijn. Met dit scenario had ik geen rekening gehouden, ik vind het verschrikkelijk.’’ 

Door een hel

De vrouwelijke bewoonster liet weten dat haar man tot het sterfbed kampten met nachtmerries en angsten, als gevolg van de overval. ,,Hij is de laatste maand van zijn leven door een hel gegaan.’’

De rechtbank vindt een forse straf passend, temeer omdat de Edenaar ondanks zijn jonge leeftijd al eerder is veroordeeld voor soortgelijke feiten. De opgelegde straf is bijna gelijk aan de eis van de officier van justitie: de aanklager wilde een gevangenisstraf van vierenhalf jaar. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei