Volledig scherm
Impressie van de nieuwbouw van de bios (gezien vanaf de Heerenstraat) © Arnold Winkel

Vierde zaal voor de bioscoop in Wageningen

WAGENINGEN -  Het Wageningse Heerenstraattheater wil uitbreiden met een vierde bioscoopzaal. Het gemeentebestuur wil daar versneld aan meewerken.

Die vierde zaal komt op het platte dak. ,,Het past in onze visie op de binnenstad’’, zegt wethouder Han ter Maat. ,,We werken mee aan een versnelde procedure omdat het nieuwe bestemmingsplan voor de binnenstad meer tijd vergt. En het is de bedoeling dat de vierde zaal geopend wordt in november dit jaar, wanneer de bioscoop haar 40-jarig bestaan viert.’’

Kuipers

Quote

We werken mee aan een versnelde procedure

Han ter Maat, wethouder Wageningen

Veertig jaar geleden begon Bennekommer Gerben Kuipers met het toenmalige Molenstraatttheater en begon de Wageningse horeca zich rond de Molenstraat en Heerenstraat te ontwikkelen. Toen Kuipers begon in Ede met Cinemec leek dat het einde te betekenen voor de Wageningse bioscoop. Maar dankzij enkele Wageningse ondernemers als Martin Ruiter, Nico Jacobs en wijlen Arno Meijer werd de bij velen geliefde bioscoop gered en ging het verder onder de naam Heerenstraatttheater. Het gaat goed en vandaar ook de bouw van de vierde zaal.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei