De vijf nieuwe lintjesdragers in de Grote Kerk in Wageningen
Volledig scherm
De vijf nieuwe lintjesdragers in de Grote Kerk in Wageningen © Sven Menschel

Vijf lintjes in de Grote Kerk Wageningen

LINTJESREGENWAGENINGEN - Vijf Wageningers mogen zich sinds donderdagochtend lid in de Orde van Oranje Nassau noemen. Ze kregen de versierselen opgespeld door burgemeester Geert van Rumund tijdens een bijeenkomst in de Grote Kerk.

De bijeenkomst werd feestelijk omlijst met het optreden van het ENKA mannenkoor. Dat was geen toeval, want een van de onderscheidenen, Gerrit Wichards, zet zich al jaren in voor dat koor. Daarnaast staat hij veel mensen als adviseur financieel en maatschappelijk bij en is hij actief voor de Hervormde Kerk en jonge onderzoekers via het Wageningse universiteitsfonds LEB.

Vluchtelingen

Ans Lijftogt is al jaren actief  voor de Kinderspelen, de EHBO vereniging St. Jan, de Zonnebloem en verpleeghuis Pieter Pauw. Ook Betsy van den Berg-Beverloo werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving de onderscheiding voor haar werk voor de Christelijk Gereformeerde Kerk, een Afghaans vluchtelingengezin en inloopcentrum Markt 17.

Frances Nout is meer dan dertig jaar vrijwillig sociaal raadsvrouw in Wageningen. Ook heeft zij zich jaren ingezet voor de Unie van Vrouwelijke Vrijwilligers en een kindertehuis in Kenia. 

Ton Helwig kreeg het lintje vanwege zijn inzet voor het jeugdwerk in De Nude. Bij vluchtelingenwerk zette hij zich in voor de integratie van Somalische families en hij helpt leden van de Katholieke Bond voor Ouderen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei