Volledig scherm
De moskee in Ede bij de bouw in 2009. © Herman Stšver

Vragen over mogelijke financiering Edese moskee met geld van Golfstaten

updateEDE - De fracties van de SGP en Burgerbelangen hebben vragen gesteld over mogelijke subsidies van de Golfstaten aan de Marokkaanse moskee in Ede. 

Met de raadsvragen wil raadslid Nico van der Poel van de SGP meer weten over berichtgeving van Nieuwsuur en NRC dat de Marokkaanse Moskee Al Mouahidin uit Ede, net als 29 andere moskeeën in ons land, geld krijgt uit Koeweit en Saudi-Arabië. Van der Poel wil weten van het Edese college van B en W of ze op de hoogte is van mogelijke financiering en of ze een idee heeft welke gevolgen dat heeft. Overigens ontkent de moskee in Ede dat er geld komt uit de genoemde landen. 

Burgerbelangen hoort graag onder meer of de gemeente bereid is de geldstromen van de moskee te onderzoeken.

Angst

In de raadsvragen spreekt de SGP de angst uit dat de fundamentalistische islam groeit dankzij buitenlandse gelden. De SGP wil weten wat de gemeente doet om dit tegen te gaan.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei