Vrijwilligers bespuugd en aangevallen door fietsers op MTB-route

updateVEENENDAAL/ ELST - Een vrijwilliger die woensdag bezig was met onderhoud op het MTB-parcours Utrechtse Heuvelrug, is in zijn gezicht gespuugd door een mountainbiker op de route.

21 reacties

 • Anonymous

  5 jaar geleden
  Zo denk ik over voornamelijk wielrenners en mtb-ers..rood licht negeren, fietspaden negeren,geen voorrang verlenen,schelden als andere fietsers niet snel genoeg aan de kant gaan,klap op je auto als je in hun ogen iets verkeerd doet enz...kortom als zij op hun fiets stappen denken ze alles te mogen en verandert de kantoorman in een asociale boer..uitzonderingen nagelaten.
 • Hennie Brouwer

  5 jaar geleden
  Sorry hoor, maar respect voor de natuur. Kom een weekendje stuwwallen en bossen  kijken in Doorwerth en omgeving. Waar niet op de paden gefietst mag worden, zijn mtb-ers en vaak daarbuiten. Dan heb je echt geen respect voor de natuur. Dan ben je voor eigen gewin en genot bezig.  
 • Hennie Brouwer

  5 jaar geleden
  Reactie op Roy: van mij mag iedereen recreëren zoals zij/hij dat graag doet. Maar ik spreek uit eigen ervaring. Diverse keren aangeroepen (in minder nette bewoordingen) en paar keer meegemaakt dat er trapbewegingen werden gemaakt naar de honden.  1 keer stapte zelfs een mtb-er af om mij te sommeren dat ik mijn (aangelijnde) honden bij moest houden en maakte een weggooibeweging met zijn fiets naar de honden. Daarnaast is mijn ervaring dat veel m/atb-ers lak hebben aan de regels en rijden waar ze willen, ondanks verbodsborden, ondanks prachtige routes. Dus niks generaliseren.
 • Geen

  5 jaar geleden
  Dat is helaas net andersom fietser denken altijd ik heb hier voorrang dus ik neem ook voorrang. Ga jij maar eens auto rijden zie je vanzelf hoe asociaal fietsers zijn.voorrang nemen op een rotonde in het donker zonder licht bijvoorbeeld. 
 • Roy

  5 jaar geleden
  Lekker generaliseren. De meeste mtb-ers doen gewoon normaal, ook als je met een hond loopt. Hoe weet ik dat? Heb zelf een hond en fiets vaak op de mtb. Ik heb nog nooit naar een hond getrapt en er is ook nog nooit naar mijn hond getrapt. Dus hou dat vooringenomen meninkje over mtb-ers voor, want je hebt blijkbaar wat tegen mensen die lekker fietsen en verder niemand kwaad doen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei