Volledig scherm
In oktober verkenden de kunstenaars Belmonte Arboretum © Herman Stöver

Vrijwilligers zijn hard nodig voor Beelden op de Berg Wageningen

WAGENINGEN - De elfde editie van Beelden op de Berg gaat door, maar de organisatie heeft minder geld binnen weten te halen dan waarop gehoopt was. ,,Dus zijn we nog meer afhankelijk van vrijwilligers'', zegt voorzitter Herman Eijsackers.

Tijdens de komende tentoonstelling van Beelden op de Berg zullen vanaf 17 juni in Belmonte Arboretum tien nieuwe kunstwerken te bewonderen zijn. De deelnemende kunstenaars zijn vorig jaar al rondgeleid op Belmonte, om inspiratie op te doen.

Basisonderwijs

Quote

We zijn nog meer afhanke­lijk van vrijwilli­gers

Herman Eijsackers, voorzitter Beelden op de Berg

Naast de tentoonstelling wordt er ook een speciaal kunstproject ‘Levensboom’ voor de hoogste klassen van het basisonderwijs georganiseerd. Verder zullen leerlingen van het voortgezet onderwijs, met bezoekers van het Odensehuis, zelf een tentoonstelling organiseren. Binnenkort gaan drie kunstenaars op de Campus met studenten en medewerkers samen aan kunst werken. ,,Dit alles met als thema ‘Eeuwige verjonging’, of eigenlijk de eeuwige en voortgaande verandering die het leven van onszelf en om ons heen zo kenmerkt'', zegt Eijsackers. 

Vrijwilligers

Voor al deze activiteiten zijn vele handen nodig. Want gezien de beperkte financiële middelen zal een groot aantal activiteiten door vrijwilligers moeten worden gerealiseerd. Zo zijn er mensen met rechterhanden nodig, voor de op- en afbouw en alles klussen tussendoor. Ook wordt gezocht naar publiciteitsmedewerkers voor vooral sociale media.

Maar ook gastheren, gastvrouwen en rondleiders die bezoekers welkom heten en wegwijs maken over de kunstwerken en het arboretum. De tentoonstelling is geopend van 16 juni tot en met 23 september van woensdag tot en met zondag van 10.00 tot 17.30 uur.

Aanmelden graag via vrijwilligers@beeldenopdeberg.nl,  of Koen Verhoeff (0317-416488).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei