Volledig scherm
De politie doet onderzoek op de N224 na een dodelijke aanrijding waarbij een 66-jarige vrouw uit Lunteren om het leven kwam. © DG/Harold Schuil

Vrouw (66) uit Lunteren is slachtoffer dodelijk ongeval op N224 bij Ede

VIDEOEDE -  De fietser die woensdag om het leven kwam bij een aanrijding op de N224 in Ede, is een 66-jarige vrouw uit Lunteren. De blauwe Ford Ka werd bestuurd door een 30-jarige man uit Scherpenzeel, heeft de politie bekendgemaakt.  

Woensdagmiddag rond 14.15 uur schepte de automobilist de fietser die op dat moment bij een oversteekplaats de drukke N224 overstak. 

Waarschijnlijk heeft de fietser of de automobilist een rood licht over het hoofd gezien. Op het wegdek waren tussen de oversteekplaats en de plek van de aanrijding geen duidelijke remsporen te zien. 

Remsporen

De dienst Verkeersongevallenonderzoek (VOA) van de politie deed uitvoerig onderzoek. Daarbij werd onder meer een drone ingezet om beelden vanuit de lucht te maken. De weg was in beide richtingen langere tijd afgesloten voor alle verkeer. Naast het technisch onderzoek zijn een aantal getuigen gehoord.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei