Volledig scherm
De raadzaal van Ede. © Herman Stover

VVD mag meedoen met coalitie Ede

EDE - De VVD mag alsnog meedoen met de coalitie in Ede. ChristenUnie, CDA, GemeenteBelangen en GroenLinks hebben besloten de liberalen uit te nodigen met hen in gesprek te gaan.

Zaterdag is het eerste gesprek geweest, vanaf maandag zit de VVD bij de onderhandelingen voor een nieuw coalitieprogramma. 

Aanvankelijk viel de VVD buiten de boot. Maar vrijdag trok D66 zich terug uit de onderhandelingen na een interne crisis, waarbij twee van de drie raadsleden vertrokken.

Kostbare tijd

De overgebleven partijen hebben zich toen beraden met formateur Gerhard van den Top. Op zich kunnen ze ook samen verder: met 21 van de 39 zetels hebben ze een meerderheid. Maar de vier hebben gekozen voor een breder draagvlak. 

Wel wordt er haast gezet achter de rest van de formatie: 'de splitsing van de D66-fractie heeft de formatie in Ede kostbare tijd gekost', stellen de onderhandelende partijen in een bericht. 'De coalitie zal zich maximaal inzetten om het proces vanaf maandag voortvarend en zorgvuldig voort te blijven zetten'. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei