Volledig scherm
Cameratoezicht in het centrum van Veenendaal. © ANP

VVD Veenendaal wil debat over camera's centrum

VEENENDAAL - De Veenendaalse VVD wil dinsdag een debat over de slechte beeldkwaliteit van de camera's in het centrum. Zo slecht zelfs dat de politie vanuit Utrecht moeite heeft om mee te kijken met de live beelden. 

De camera's in het centrum van Veenendaal hebben bijzonder slechte kabels. En dat is niet bevorderlijk voor de veiligheid in het centrum, staat in een memo van B en W aan de raad. De VVD wil daar nu een debat over. Fractievoorzitter Dylan Lochtenberg: ,,Die camera’s hangen er niet voor niets. Het is onacceptabel dat dit zo ver heeft kunnen komen. We willen weten hoe lang dit al duurt en we willen de garantie dat het in de toekomst niet meer voor zal komen.” De memo zit bij de ingekomen stukken van de raadscommissie van vanavond. 

Verouderd

De bekabeling van de camera's is verouderd en op sommige plekken beschadigd. Zodra de kabels zijn vervangen, worden er ook nieuwe camera's geplaatst. Voor de vervanging van de bekabeling is een bedrag van 50.000 euro nodig, aldus het college van B en W.

Volgens de partij kan er door met de camera’s live mee te kijken snel ingegrepen worden. Lochtenberg: ,,Maar als de beeldkwaliteit niet goed is, gaan deze voordelen grotendeels verloren. Dat is slecht voor de veiligheid in ons centrum. Gezien de recente ramkraken en uitgaansincidenten is goed cameratoezicht hard nodig.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei