Het Bevrijdingsfestival Gelderland op de Markt in Wageningen.
Volledig scherm
Het Bevrijdingsfestival Gelderland op de Markt in Wageningen. © Herman Stover

Waarom 5 mei in de stad moet blijven

BlogOp het festival zelf hebben we er niet veel van gemerkt vorig jaar. Maar dat het de afgelopen jaren heeft gerommeld bij de organisatie van het 5-mei festival, dat is in veel krantenkolommen terug te lezen. Gedoe tussen de horeca en de organisatie, slinkende budgetten en meer gedoe. 

4 reacties

 • Johan

  4 jaar geleden
  Laat het Nationaal Comité 4 en 5 mei zich met de muziek bezig houden en laat de kroegeigenaren zich met de drank bezig houden dan komt het vast wel goed.
 • Defeatless

  4 jaar geleden
  Met de hoeveelheid vrijwilligers die er vertrokken zijn, vermoed ik dat het echt een halfbakken festival wordt. Daarnaast zal er wel weer flink gesneden worden in de budgetten en waarschijnlijk komt er ook een rare oplossing voor het hoofdpodium (in de trant van: hoofdpodium op de campus, met gratis pendelbussen naar de stad), want waar wil je het podium dan kwijt. Daarnaast is het zo dat de drankjes wel weer stukken duurder worden, nu ben ik echt wel bereid om wat te betalen voor een drankje op een gratis festival, maar je kan ook overdrijven. Neem wel een eigen fles mee en wat losse biertjes
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Gooi de stad op slot bij te veel bezoekers... Hou het kleinschalig en laat het idd zijn karakter behouden. 
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Vanaf het moment dat er een comité 4.5 mei in het leven werd geroepen ging het hard berg afwaards. Iedereen moest een graai in de fooienpot doen en zg werkbezoekjes brengen aan weet ik veel wat. Het zoveelste leuke initiatief word omzeep geholpen.

In samenwerking met indebuurt Ede

De Vallei